Danika - vores familie hund


Landseer

 

Vi fik Danika som kun knapt 8 uger gammel. Det var i februar 1999.

Allerede fra starten viste hun sig at være en rigtig spilopmager, og var med os på alle vores rejser. Hun er nok den mest berejste hund (hvis man lige glemmer de kennelejere som rejser europarundt bed deres hunde for at gå på udstilling). 

Det gjorde vi ikke. Vi gik på udstilling med hende, de første 1½ år, fordi hun var en flot hund, og vi blev opfordret til det. Men da vi nu havde slæbt den ene "1. klasse", "Bedst i racen" & "Bedst i Show" præmier med hjem, og vi ikke ville "bruge" hende som avlshund, stoppede vi med at gå på udstilling. De andre skulle jo også ha en chance, især de de kennelejere.

Nyt medlem i familien, 

vi fik Charline "efternøler" august 2002.

Da vi fik Charline var Danika 3½ år gammel så vi var lidt, ikke bekymret, men meget obs op hvordan vi skulle få introducet det nye familiemedlem for hunden, som gerne ville være 'overhund', men de gik ikke for det var Far.

Vi fik rådet at mens barnet var ude på hospitalet, hun fik en lidt lang fødsel og skulle derfor blive der ude, nogle dage ekstra, lagde vi en ren stof ble ned under den nye baby. Når Far så kom hjem om aftenen, fik Danika lov til at ligge med bleen, og vænne sig til den nye duft.

Da Charline som kom hjem fra hospitalet blev bæreliften stillet ned på gulvet med hende, og hun og Danika kunne se hinanden an. 

Det blev et glad møde. Charline havde en beskytter udover det sædvanlige. Måske lidt for beskyttende, i hvert fald var der altid plads op fortovet når mor gik tur med barnevogn og siden klapvogn og hunden ved siden af.

 

Danika kom på mange svæveflyve pladser.

Danika var 'pladshund' i Tølløse Flyveklub i mange år, og da jeg fik min gang over i Dansk Svæveflyver Union på Arnborg, var hun næsten altid med der ovre. Hun elskede at løbe fri i al den frie natur.

Senere fik vi først fast plads til campingvognen, og siden vores egen grund, hvor vi opførte vores bjælke hytte. Danika elskede at ligge ude i indkørslen og kikke på folk der gik forbi, og dem som hun ville hilse fik et vuf med på vejen. Dem hun kendte, blev der vinket med den store hale til. 


Danika blev 11½ gammel.
Danika som hele sit live havde haft et sund liv, og de eneste besøg hus dyrlægen "Kongelundens Dyreklinik" gik som regel kun op de årlige sundheds check og vaksinationer. Derude blev hun altid godt behandlet, og var aldrig bange for at komme ind til de søde piger.

Desværre blev hun ramt af en alvorlig sygdom i foråret 2010. På 1½ uge tabte hun 6,5 kg, og dyrlægerene var forvirrede og kunne ikke kæde symptomerne sammen med de laboratorie som blev taget af Danika.

På et tidspunkt kolapsede hunden mens hun var til undersøgelse, og dyrlagen sagde Hun skal på hospitalet til specialister NU. Hun blev hurtigt kørt ud på Københavns Dyrehospital som ved en skanning konstaterede at Danika havde en kraftig livmoderbetændelse, som havde bredt sig og sat både nyrene og milten ud af kraft.

 

Desværre stod hun ikke til ar redde, Danika døde 11½ år gammel - hun havde ellers mange år endnu.